Het PIKA platform

Als gebruiker biedt het PIKA platform mij de mogelijkheid om alle veiligheidsrelevante productinformatie door middel van een Productinformatiekaart (PIKA)/ Werkplekinstructiekaart (WIK) te bekijken.

Zo kan ik op een veilige manier werken met onze chemische producten en blijf ik altijd op de hoogte van de laatste productinformatie.

Andere gebruikers over PIKA

" Ons team is met PIKA altijd up-to-date met gevareninformatie.
Het kost ons geen tijd meer "

Door de PIKA app heb ik altijd alle nodige informatie bij de hand

In PIKA kan ik alle producten vinden die wij op de werkvloer gebruiken en kan ik zien wat de eventuele gevaren zijn bij het gebruik van het product. Zodat ik en mijn collega’s veilig kunnen werken.

De informatie die ik heb is altijd up-to-date

Doordat ik bij een wijziging een push-notificatie ontvang weet ik dat ik altijd op de hoogte ben van de laatste informatie.

Ik hoef geen papier meer mee te nemen, alles gaat digitaal!

Ik hoef niet meer te zoeken in een klapper maar ik open de PIKA en heb direct mijn werkplekinstructiekaart bij de hand. Als ik echt specifieke informatie zoek dan kan ik ook direct het veiligheidsinformatieblad inkijken.

Vraag nu een gratis demo aan:

  Casus

  " Iedere WML'er moet gezond en wel thuiskomen. Dat is het doel. "

  Wie?

  Rachelle Philippen

  Functie?

  Medewerker Kwaliteit, Arbo & Milieu

  Bedrijf?

  WML

  " Ons doel is dat iedere WML'er 's avonds weer gezond en wel thuiskomt. "

  "Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) is een drinkwaterleverancier voor ruim 500.000 huishoudens en 14.000 bedrijven in Limburg. Het werken met water is over het algemeen veilig, maar WML doet meer! We komen daarom regelmatig in aanmerking met gevaarlijke stoffen. Bijvoorbeeld bij het reinigen van de waterontharders, het lijmen van leidingen, het inzetten van minigraafmachines op diesel of het gebruik van bosmaaiers op benzine.
  De informatie over het werken met deze gevaarlijke stoffen stond voorheen altijd op een papieren kaart, met daarbij het veiligheidsinformatieblad en bijbehorende werkplek-instructiekaart. Maar het gebruik van die statische informatie op papier zorgde voor hindernissen. Bladen waren niet altijd up-to-date, informatie was moeilijk vindbaar door de grote hoeveelheid tekst en de bladen waren niet altijd direct bij de hand."

  De oplossende factor

  "Het Team KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) streeft naar de meest praktische vertaling van arbeidsomstandigheden naar de organisatie. Daar hoort een gemakkelijke informatievoorziening van productveiligheidsinformatie bij. We zijn daarom op zoek gegaan naar inventieve oplossingen in de markt en kwamen terecht bij de ViB fabriek en hun PIKA-app. Deze app maakt het mogelijk dat werknemers altijd de juiste productveiligheidsinformatie bij de hand hebben. Het werkt gemakkelijk, de informatie is overal toegankelijk en informatie wordt sneller gevonden. Dit biedt voor ons echt de uitkomst, vooral nu iedereen beschikt over een zakelijke smartphone met voldoende internetdekking."

  Jouw vertrouwde expert

  "De informatie over het werken met gevaarlijke stoffen moet altijd up-to-date zijn. Met behulp van de PIKA-app is dat nu ook het geval. De ViB fabriek zorgt er namelijk continu voor dat alle stoffen waarmee WML werkt, beschikbaar zijn in de app. Bij het opstarten van deze ‘nieuwe’ werkwijze hebben we in het veel begeleiding gekregen. Geen enkele vraag was te veel."

  Veiligheid voorop

  "Veiligheid staat bij ons hoog op de agenda, want alles wat we doen wordt hieraan getoetst. Onze kernwaarden zijn vakmanschap en bevlogenheid, maar vooral betrouwbaarheid. Daarbij letten we op de risico’s van ons werk voor mens en milieu. De implementatie van de PIKA-app draagt hieraan bij. Door deze toevoeging hebben werknemers altijd productveiligheidsinformatie bij de hand. Hiermee zijn de omstandigheden op de werkvloer verbeterd. Medewerkers zijn zich nu echt bewust van risico’s en werken op een zo veilig mogelijke manier."

  Hoe het werkt

  Je stuurt de ViBs van de gebruikte producten naar PIKA en wij digitaliseren het voor je en maken het beschikbaar in je eigen afgeschermde database. Na akkoord dat je zelf geeft is het direct voor iedereen die gekoppeld is beschikbaar.