Veiligheidsinformatiebladen database

Je zou PIKA kunnen zien als een uitgebreide veiligheidsinformatiebladen database. In deze app kun je namelijk allerlei belangrijke informatie vinden over gevaarlijke stoffen die normaal gesproken in veiligheidsinformatiebladen vermeld staat. De app is superhandig voor mensen die zelf werken met gevaarlijke stoffen, voor leidinggevenden van bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, voor leveranciers van gevaarlijke stoffen (zakelijke en particuliere markt) en online verkopers van gevaarlijke stoffen. Val jij onder één van deze categorieën? Dan zul je veel baat hebben bij het gebruik van PIKA. Je kunt in de app namelijk gerichte en relevante informatie opvragen over de gevaarlijke stoffen. Zo kun je er informatie vinden over de gevaren van de stoffen, de mogelijke gezondheidsrisico’s van werken met deze stoffen en maatregelen die genomen moeten worden om veilig met de stoffen te kunnen werken. We vertellen je graag wat meer over deze handige veiligheidsinformatiebladen database.

veiligheidsinformatiebladen database
database

Werken met gevaarlijke stoffen veilig maken

Geef jij de leiding over een bedrijf waarin wordt gewerkt met chemische stoffen? Dan ben je als werkgever verplicht om je werknemers te voorzien van een veilige en gezonde werkplek. Hierbij moet met een aantal belangrijke zaken rekening worden gehouden. Zo dient blootstelling aan gevaarlijke stoffen opgenomen te worden in de RI&E. Ook moeten werknemers grondig ingelicht worden over hoe zij veilig met de gevaarlijke stoffen kunnen werken en welke werkinstructies opgevolgd dienen te worden. Belangrijke informatie over gevaarlijke stoffen wordt normaalgesproken vermeld op veiligheidsinformatiebladen die worden meegeleverd door de leveranciers van producten met gevaarlijke stoffen. Aan de hand van de veiligheidsinformatiebladen kunnen maatregelen worden genomen om de veiligheid van werknemers te waarborgen.

Veiligheidsinformatiebladen zijn echter niet voor iedereen even duidelijk en overzichtelijk. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij de gevaarlijke stoffen app PIKA opgezet. Dit vormt als het ware een handige en makkelijk bruikbare veiligheidsinformatiebladen database. Het is namelijk een zeer overzichtelijke app waarin je gericht informatie kunt opvragen over gevaarlijke stoffen. Met de app kun je als werkgever beter en sneller regels en maatregelen opstellen over het werken met gevaarlijke stoffen. Bovendien kunnen jouw werknemers de app gebruiken om altijd up-to-date te blijven over belangrijke gevareninformatie. Zo ben je er dankzij PIKA zeker van dat jouw werknemers elke avond gezond en wel thuiskomen.

PIKA als praktische veiligheidsinformatiebladen database

Vaak worden belangrijke instructies rondom het werken met gevaarlijke stoffen opgenomen in werkplekinstructiekaarten (WiK’s). Dit zijn meestal papieren documenten opgemaakt als Word-bestanden die aanwezig zijn op de werkplek. In het huidige digitale tijdperk worden deze papieren documenten als zeer achterhaald on onhandig gezien. Werknemers vinden het niet fijn om steeds papieren versies te moeten raadplegen om instructies te kunnen opzoeken. Bovendien is de informatie op deze documenten vaak verouderd en niet meer actueel. Daarnaast bevatten werkplekinstructiekaarten veel specialistische en ingewikkelde informatie die werknemers niet direct nodig hebben. Om bovenstaande redenen zijn veiligheidsinformatiebladen steeds minder geschikt als bron van veiligheidsinformatie voor mensen die werken met gevaarlijke stoffen.

Het is de hoogste tijd voor een modernere aanpak waarbij relevante en belangrijke informatie snel en makkelijk kan worden opgezocht en beschikbaar gesteld. De moderne aanpak uit zich in de vorm van de handige PIKA-app. De PIKA-app is een digitaal platform waarin informatie eenvoudig kan worden gedeeld en geüpdatet. De app is beschikbaar op alle mobiele apparaten. Op deze manier vormt het platform een zeer effectieve veiligheidsinformatiebladen database voor gebruikers van gevaarlijke stoffen. Gegevens uit de veiligheidsinformatiebladen worden in de app gedigitaliseerd en op praktische wijze weergegeven. Iedereen in het bedrijf kan de informatie over de gevaarlijke stoffen daardoor te allen tijde makkelijk inzien. Door gebruik te maken van PIKA, zorg je ervoor dat belangrijke informatie altijd tijdig op de juiste plek terecht komt en dat werknemers veilig kunnen werken met gevaarlijke stoffen.

Hoe werkt het aanvragen en gebruiken van deze veiligheidsinformatiebladen database?

Laat veiligheidsinformatiebladen digitaliseren

Wanneer je ons de veiligheidsinformatiebladen opstuurt, zorgen wij ervoor dat deze informatie gedigitaliseerd wordt. Op deze manier kan de informatie eenvoudig en snel online worden ingezien.

Distribueer de informatie naar medewerkers

Middels slechts één druk op de knop kun je productinformatie distribueren naar alle PIKA-gebruikers in je bedrijf. Zo zorg je ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van actuele informatie.

Gebruik de app

Tot slot kan iedereen in het bedrijf de app gebruiken. Je kunt altijd en overal productinformatie opzoeken en lezen in de handige PIKA veiligheidsinformatiebladen database.

Beste gevaarlijke stoffen app van Nederland

Dus ben jij op zoek naar een platform waarin alle relevante veiligheidsinformatie met betrekking tot gevaarlijke stoffen op overzichtelijke wijze op één plek staat? Dan kunnen we je vertellen dat je de oplossing hebt gevonden in de PIKA-app. Met PIKA heb je alle informatie die nodig is om op veilige wijze te werken met gevaarlijke stoffen binnen handbereik. Op deze manier blijven jij en je collega’s altijd op de hoogte van de laatste productinformatie en kan er veilig gewerkt worden met chemische producten. Om die reden wordt de PIKA-app gezien als het beste gevaarlijke stoffen platform van Nederland. Ontdek zelf hoe eenvoudig de PIKA-app werkt en hoe handig het is om productinformatie te digitaliseren. Maak gratis een bedrijfsaccount aan. Pak deze kans om de veiligheid van je medewerkers te vergroten. Op onze website lees je meer over de talloze mogelijkheden van deze fijne applicatie.

veiligheidsinformatieblad