Werkplekinstructiekaart

Gevareninformatie van producten up to date houden is en blijft lastig en tijdrovend werk

Uit de praktijk blijkt dat het bijhouden van gevareninformatie van producten een lastige en tijdrovend klus blijft. Verschillende partijen hebben er belang bij dat jouw gevareninformatie altijd up-to-date is. Zo vragen ISO auditors een overzicht van de gebruikte gevaarlijke producten, vraagt de ARBO- wetgeving een inventarisatie van de gevaarlijke stoffen en bovenal staat veiligheid bij alle bedrijven hoog op de agenda. 

 

Waarom blijft het bijhouden en organiseren van die informatie dan tijdrovend? Waarom is het delen van deze betreffende informatie lastig? en waarom wordt de informatie op verschillende manier weergegeven als ze gedeeld wordt?

 

Wij zochten één antwoord op al deze vragen. We wilden deze verschillen/uitdagingen oplossen door de "digitale standaard" informatie over gevaarlijke stoffen op 1 simpele manier weer te geven. Ongeacht op welke manier of op welke plek de informatie wordt gedeeld. Met een druk op de knop. En die oplossing? Dat is PIKA.

 

Pika zorgt voor een makkelijke, digitale informatievoorziening voor:


- de werknemers op de werkvloer met behulp van de PIKA-apps;
- communicatie met klanten via het PIKA-platform;
- bij de integratie van PIKA-webshop met webshops;
Belangrijk: Voldoet jouw webshop al aan de CLP artikel 48 wetgeving? Lees hier meer over.

Op al deze manieren wordt de informatie vanuit 1 gecentraliseerde "eigen database" opgehaald en deze wordt vervolgens gedeeld op dezelfde simpele manier. Krijg meer informatie over gevareninformatie van producten en Pika via onderstaande webinar.

Coffee-Break Webinar | Wat kan PIKA voor jouw organisatie betekenen op het gebied van gevareninformatie ?

Meld je aan de voor de Coffee-Break Webinar van PIKA en kijk live mee met onze specialist Ivo. In 20 minuten ben je helemaal op de hoogte van wat PIKA jouw organisatie te bieden heeft. Op 11 maart geven wij een Online webinar; wat is PIKA en wat kan PIKA voor jou als leverancier, gebruiker of webshophouder betekenen. Onze experts hebben al jaren ervaring in het opstellen van veiligheidsinformatiebladen en alle wetgeving omtrent werken met chemische producten. Hieruit is PIKA ontstaan! Het doel van PIKA is dan ook veilig werken met gevaarlijke stoffen! En het mooiste is wij regelen allemaal voor je! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.