Werkplekinstructiekaart

Invloed van de platform economie op gevaarlijke stoffen

De platform economie maakt alles eenvoudiger, ook die van gevaarlijke stoffen!

De platform economie heeft al veel voor ons makkelijker gemaakt. Een tweedehands auto vinden we online via gaspedaal.nl, die fiets waar onze kleinste uit gegroeid is kunnen we makkelijk via markplaats.nl, onze vakantie boeken we via AirBNB en ga zomaar door.

Waarom doen we dit niet met informatie over gevaarlijke stoffen?

Stel je voor in de ideale wereld;

Je hebt een webshop en krijgt van verschillende leveranciers gevaarlijke producten (verf, poetsmiddelen, essentiele olien, toiletblokjes, ongedierte bestrijdingmiddelen, smeermiddelen of noem maar op) die je via je eigen website verkoopt. Je moet dan als verkoper van gevaarlijke producten voldoen aan art. 48 van CLP (meer hierover? lees onze blog). Je hebt hiervoor een digitale koppeling met de database van al je leverancier en krijgt daardoor alle benodigde informatie direct digitaal incl. een plug-in voor je webshop.

Geweldig toch? Geen navragen meer, alles wordt automatisch ge-update als je leverancier iets update, geen omkijken, altijd up-to-date. Alles digitaal geregeld en geen rompslomp. (HINT: dit kan al met PIKA-platform!)

Wat is de reden dat dit dan nog zo weinig gebeurd?

Koudwatervrees. Koudwatervrees is naar mijn idee de reden, is dit wel beproefd, is dit wel de manier. De wereld van gevaarlijke stoffen is niet de snelle wereld van internet, IT en webshops. Daar gaat verandering in komen, nu de webshops (met hier en daar wat hulp van corona) aan een grote opmars bezig zijn in de wereld van gevaarlijke stoffen zullen ook de digitale middelen snel hun intrede doen. De webshops zullen de gebruikelijke kanalen voor de verkoop van chemicali├źn en gevaarlijke stoffen snel overtreffen in gemak en eenvoud. Daar hoort natuurlijk ook eenvoudig in informatievoorziening bij en die kan PIKA met PIKA-platform, de PIKA-apps en de PIKA plugin voor webshops bieden! Alles vanuit 1 database altijd uptodate en overal beschikbaar.

Wil je je teen eens in het water steken om te kijken of het water echt zo koud is check dan PIKA.nl en vraag een demo-account aan.